Skip to content
  • English
  • Magyar
  • English
  • Magyar

Mi várható az új Downton Abbey-ben?

 

Amikor 2019 szeptemberében, mintegy négy év kihagyás után ismét előrukkoltak a Downton Abbey újabb részével, biztos voltam benne, hogy nem állnak majd meg. Azok után meg de pláne így éreztem, hogy szépen nyitva hagyták a történetet. Kicsit olyan ez, mint amikor egy együttes ad egy búcsúkoncertet, aztán pár év múlva még egyet, aztán megint. Sosem lesz vége. De azt hiszem, a Downton esetében ez megbocsátható, hiszen egy színvonalas, igényes sorozatról van szó, amit emberek milliói szeretnek. Akkor miért is hagynák abba? Na de fölmerül bennem a kérdés, hogy mi várható a Downton Abbey újabb részében? Lássuk csak!

Downton Abbey A New Era
Forrás: Pinterest

Az özvegy grófnő

A Maggie Smith által megformált özvegy grófnő előrebocsátotta a múltkori epizód végén, hogy haldoklik, úgyhogy az ő jelenlétére nem számítok. Kár érte, mert az egyik, ha nem a legkarakteresebb alakja volt a sorozatnak. Hogy esetleg visszatérne mégis egy rész erejéig? Kétlem. Maggie Smith-nek már 2015-ben is elege volt a sorozatban és azt nyilatkozta, hogy az özvegy grófnő a sorozatban már olyan idős, hogy lassan ki kéne írni, mert még feltűnik a közönségnek. Azért sem számítok Maggie Smith visszatérésére, mert a színésznő sosem játszott el halált a képernyőn, s nem gondolom, hogy épp most kapna kedvet hozzá. Időközben persze megjelent a hivatalos előzetes, amiben láthattuk, hogy mégis benne lesz a grófnő. Örülök neki! 🙂

Lady Mary

Lady Mary bizonytalan az arisztokrácia jövőjében, ám Anna és az özvegy grófné szerint a lady tartja össze Downton-t és a közösséget. Számítok arra, hogy a sorozat írója egyre több olyan mondatot fog Lady Mary szájába adni, amelyeket az özvegy grófné mondana, hiszen maga az özvegy grófné mondta, hogy Lady Mary-ben magát látja. Szóval számítok egyfajta csípős nyelvű, érett asszonyra, aki egészen biztosan továbbviszi az özvegy grófné szellemiségét és tűzön vízen át harcolni fog Downton sorsáért. Ne feledjük, 1927-et írunk, közeleg a nagy gazdasági világválság. Kérdés, az író, Julian Fellowes mennyit ugrik majd az időben. Ha van egy kis esze és még terveznek több bőrt lehúzni a sorozatról, akkor lassan halad, hiszen az arisztokrácia és a vidéki udvarházak sorsa gyakorlatilag a második világháború kezdetekor megpecsételődött.

Lady Edith

Lady Edith második gyermekét várja és boldog. Bízom benne, hogy Julian Fellowes nem fog még egy szülésben bekövetkezett halált beleírni a sorozatba, abból elég volt egy is. Remélem, minden rendben lesz Lady Edith-tel és a családjával és végre boldogan élhetnek.

Carson vs Thomas

Nos, azt hiszem, ez a kérdés mindenkit izgat. 🙂 Vajon Thomas elmegy a háztól és új életet kezd most, hogy rátalált a szerelem? És Carson? Vajon visszamegy nyugdíjba, vagy inkább újból munkába állna? Érdekes lesz majd a megoldás, de hiszem, hogy mindkét nagyon erős karakterre szükség van a sorozatban. Thomas fejlődött a legtöbbet a sorozatban (talán Lady Edith és Tom a másik), kár lenne kiírni őt. Arról nem is beszélve, hogy a homoszexualitása szintén központi téma.

Downton Abbey Carson and Mrs Hughes
Forrás: Pinterest

Daisy

Daisy végül is úgy néz ki, hogy összejött Andy-vel. Kérdés, marad-e a háznál Mrs Patmore mellett, vagy háztartásbeli lesz, ahogyan a nagy udvarházak többségénél divat volt. Úgy gondolom, muszáj lenne megtartani Daisy-t, mert Mrs Patmore-on, Mrs Hughes-on, Thomas-on, Mr Moseley-n, Bates-en és Annán, na és persze Carson-on kívül már nem sok karakteres szolgáló maradna a filmben. Ahogy e sorokat írom, az villant be, hogy akár felbukkanhatna a borzasztó ellenszenves O’Brien…

Downton Abbey Daisy
Forrás: Pinterest

Tom

Tom éveken keresztül gyászolta feleségét, Sybillt és bár volt pár próbálkozása, nem jött össze senkivel. Egészen a múlt részig, amikor is Lucy-ba teljesen belehabarodni látszik. Biztos vagyok benne, hogy összejönnek, kétség nem fér hozzá. Abban is biztos vagyok, hogy a Grantham család támogatni fogja a kapcsolatát Lady Bagshaw lányával. A kérdés az, vajon hol fognak élni? Vajon Tom és a kis Sybill elköltöznek-e, hogy új életet kezdjenek? Ha igen, hogy éli majd meg a család?

Lord és Lady Grantham

Vajon mi történik a birtokkal és a házzal? Vajon lesz-e újabb kihívás? Minden attól függ, hogy Julian Fellowes mennyit ugrik az időben. A húszas évek végén járunk, ekkor még javában ropta az arisztokrácia a táncot. Számítok amerikai hatásra, hiszen a húszas évek végén egész Anglia Hollywood-lázban égett. Megjelent a hollywood-i diéta, jazz klubok, night klubok, botrányok. Egyre több angol utazott Amerikába és még több amerikai próbált meg beilleszkedni az angol arisztokrácia köreibe.

Downton Abbey Tom and Andy
Forrás: Pinterest

S mire számítok ezen kívül még?

Csodálatos képi világra, lenyűgöző divatra, hátborzongató zenére, amitől már az első képkockák után libabőrös leszek. Egészen biztos vagyok benne, hogy bármi is lesz, lesz valami olyan benne, amire nem számítunk. Valami csavar, fordulat, hiszen Julien Fellowes híres arról, ahogyan kombinálni tudja a történet szálait.

 

Ti mire számítotok? Egyéb ötlet e fentieken kívül?

 

This Post Has 0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc + 6 =

Back To Top