Skip to content
  • English
  • Magyar
  • English
  • Magyar
Robin Hood's Bay

Mysterious Yorkshire

A 5-DAY TOUR EXPLORING YORKSHIRE

19-23 JUNE 2023

yorkshire tour

A relaxed and exciting tour exploring Yorkshire – £1,045pp

How about the steep cobbled streets of Haworth where the Brontë-sisters lived? Or Whitby’s 199 steps climbed by Count Dracula when he arrived in England? Or perhaps York, the most haunted city in England? Fancy visiting these places? Then this tour is for you.

In 5 days we will explore Yorkshire’s regions from the untouched Dales to the North York Moors and the Yorkshire coastline. The vibrant towns, quaint farmhouses, amazing scenery and fishing villages will take your breath away.

Join me and let me show you hidden gems and to give you a true English countryside experience.

Enjoy an unforgettable tour and discover Yorkshire’s landscapes, heritage and culture.

Program

1. nap

Érkezés este az East Midlands reptérre a Ryanair járatával, ahol várlak titeket. Innen bő másfél órás transzfer után érkezünk a jellegzetes angol szállásunkra.

2. nap

Reggeli után megtekintjük Anglia egyik leghíresebb udvarházát, a Harewood House-t, majd könnyű ebéd után indulunk Haworthbe.

Végigsétálunk a macskaköves utcákon, megcsodáljuk a jellegzetes épületeket, viktoriánus boltokat, és ellátogatunk a Brontë-nővérek házába.

Innen az érintetlen Dales-be vesszük az irányt, és rövid autózás után beugrunk Grassingtonba, egy tipikus yorkshire-i városkába.

Hazafelé, ha marad még erőnk, akkor felugrunk Knaresborough várába, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik az ikonikus viaduktra és a Nidd folyóra.

3. nap

Eljött az ideje, hogy felfedezzük Yorkot, Anglia legkísértettebb városát. Rövid utazás után érkezünk ebbe a hangulatos városba, ahol a lélegzetelállító York Minstert nézzük meg.

Ebédünk nem is lehetne más, mint a híres Yorkshire puding finom sülttel, zöldségekkel és gravy-vel York középkori óvárosában. (Vegetáriánus opció létezik.)

Ezután megnézzük a világ legnagyobb vasúti kiállítását, majd levezetésképp csatangolunk a szűk, hangulatos, középkori utcákon. Közben mesélek a városról és persze a kísértetekről.

Miután magunkba szívtuk York hangulatát és lefotóztunk mindent, indulunk vissza a szállásra.

4. nap

Utunk a North York Moor lápvidékén vezet keresztül, ahol fantasztikus, holdbéli táj tárul a szemünk elé.

Whitby-be a híres 199 lépcsőfokon érkezünk, amelyet Drakula gróf is megmászott. Lesétálunk a mólóra, ahonnan remek kilátás nyílik a Whitby apátságra és élvezzük eme ódon, tengerparti város hangulatát és pezsgését.

Utolsó állomásunk a romantikus és festői halászfalu, Robin Hood’s Bay. A falu tetején ebédelünk fish and chipset, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az öbölre. Miután fölfedeztük a falut, beszippantottuk a tenger sós levegőjét, búcsút intünk a yorkshire-i tengerpartnak és élményekkel feltöltődve visszaindulunk a szállásra.

5. nap

Reggeli után összepakolunk, majd beugrunk Harrogate-be, a híres száz éves Betty’s teázóba, ahol lehetőség nyílik igazi yorkshire-i teát, csokoládét, bonbont és kekszet vásárolni. Az édes élmény után indulunk a reptérre.

How much?

£1,045pp

When?

19-23 Jun 2023
17-21 Jul 2023
14-18 Aug 2023

Where?

Arrival – Departure: East Midlands Airport
Tour: YORKSHIRE

Back To Top